Kirjoittajat

Sirpa Fourastie
hankejohtaja, digitiimi D9

Sirpaa kiinnostavat ihmiset, muutokset ja muu maailmanmeno. Metsässä kuljeskelu, kaikenlaisen sään kokeminen ja sinnikäs marjojen ja sienien kerääminen pitävät hänet kesäisin pääasiassa Suomessa. Pienetkin polut ovat tärkeitä, kun Sirpa haluaa päästää ajatukset laukalle.

 

Anna Hokkinen

Anna Hokkinen
HR-lakimies, Henkilöstöjohtamisen tuki

HR-lakimies Anna auttaa virastoja mm. henkilöstön asemaan vaikuttavien organisaatiomuutosten oikeudellisissa kiemuroissa. Juridiikan ohella hän on kiinnostunut erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä, joista nousevat myös blogikirjoitusten aiheet. Vapaa-ajallaan Anna vetää mutkat suoriksi lenkkipolulla tai kiipeämällä pitkin seiniä – ja välttelee kapulakieleen sotkeutumista lukemalla paljon romaaneja.

 Martti KallavuoMartti Kallavuo
hankejohtaja, digitiimi D9

Martti johti valtionhallinnon yhteisen Kieku-ratkaisun käyttöönottoja. Nyt kun Kieku-hanke on päättynyt, hän jatkaa julkisen hallinnon digitaalisen transformaation asioissa Valtiokonttorin D9-digitiimin jäsenenä hankejohtamisen ammattilaisena.

Martin vapaa-aika menee maailman asioista lukiessa ja niitä pohtiessa sekä matkustelussa niin kera vaimonsa Lotan kuin rock-musiikin perässä.

 

helenakanervo

Helena Kanervo
projektipäällikkö, Tulosohjauksen tuki

Helenan tehtävät koostuvat valtion matkahallinnon ja matkustusprosessin ohjauksesta, matkustuksen raportointia unohtamatta. Tehtävässä on hyötyä ”yleismies Jantusen” piirteistä eli siitä, että tietää jotain sekä talous- että henkilöstöhallinnosta, vähän myös raportoinnista, mittaamisesta, viestinnästä, kouluttamisesta ja tietojärjestelmistä ja pikkaisen muusta. Virkatöidensä ohella Helena pitää henkilöstön puolta akavalaisena pääluottamusmiehenä.

 

Tuuli Karjalainen
kehityspäällikkö, Kansalaispalvelut

Tuuli toimii kehityspäällikkönä Kansalaispalveluissa. Työpäivät kuluvat pitkälti toiminnan digitalisoinnin suunnittelun ja toteutuksen pyörteissä. Työpöydällä on niin ketterän kehittämisen toimintamallin käytäntöihin liittyviä kysymyksiä kuin sähköisen asioinnin suunnittelua ja palvelumuotoilua. Tuulia kiinnostaa julkisen hallinnon kehittäminen kokonaisuutena – miten voimme olla toteuttamassa maailman parasta julkista sektoria. Tuulin mielestä paras rentoutumispaikka olisi viikonloppuisin mökkiranta, mutta jostain syystä lapset eivät aina ole asiasta samaa mieltä.

Keijo Kettunen, maksuliikepäällikkö, Valtiokonttori

Keijo Kettunen
maksuliikepäällikkö, Talous ja henkilöstö -toimiala

Keijo vastaa hankinnasta maksuun ja tilauksesta perintään prosessien kehittämisestä. Erityisesti hankinnasta maksuun prosessin kehittäminen mm. HAMA-hankkeen myötä on viimeisten kahden vuoden aikana ollut keskeisessä asemassa. Kehittämistoimenpiteet mahdollistavat merkittävät säästöt, siksi kehittämistavoitteet on kirjattu hallitusohjelmaankin.

 

Janne Leinonen
ylilääkäri, Kansalaispalvelut

Janne on ulkoilija, jonka päivät täyttyvät vakuutuslääketieteestä. Jannen löydät myös Stravasta.

 

 

 

AnneMelanenAnne Melanen
taloushallintoasiantuntija, Tulosohjauksen tuki

Anne työskentelee Valtion raportointipalvelu Netraan liittyvissä talous- ja henkilöstöhallinnon raportointi- ja analysointitehtävissä. Annella on kokemusta valtiolla erilaisista taloushallintoon ja tietojärjestelmiin liittyvistä tehtävistä parinkymmen vuoden ajalta.

Vapaa-aika kuluu liikunnan, puutarhailun, mökkeilyn ja tietenkin lukemisen parissa.

 

SamiMoksunenSami Moksunen
apulaisjohtaja, Viestintä

Sami on tehnyt viestintätyötä jo 90-luvun alusta lukien. Vuosiin sisältyy paljon viestinnän sisällöllisiä ja välineellisiä muutoksia. Samia kiinnostavat yhteiskunnalliset asiat mutta myös lähiyhteisön – työyhteisöt mukaan lukien – tapahtumat. Näitä Sami kiikaroi myös blogissaan.

Vapaa-ajalla Sami pistää mielellään nokkansa ulos ja kiikaroi silloin ympärillä olevaa luontoa.

 

Digitalisaation tuki -toimialan johtaja Nina Nissilä, photographer Marjo Koivumäki Studio Apris oy

Nina Nissilä
digijohtaja, digitiimi D9

Nina aloitti Valtiokonttorin uutena digijohtajana 1.12.2016. Ninan intohimona on kehittäminen ja IT:n ja ihmisen yhteiselon mutkattomuuden edistäminen sekä muuttuvan maailman ihmettely moneltakin näkökulmalta.

Vapaa-ajalla Ninan voi löytää muun muassa Suomenlahdelta tai kulttuurin parista, satunnaisesti myös ulkomailta. Twitter: @NinaNissila

 

IdaNummelin

Ida Nummelin
korvausratkaisija, Vahingonkorvauspalvelut

Ida on sekä asiakaspalvelun että sosiaalivakuuttamisen ammattilainen. Työajan ulkopuolella löydät hänet varmimmin salilta tai uima-altaan reunalta, kesäisin myös kirkkoveneestä. Urheiluharrastusten lisäksi Ida toimii vapaa-ajallaan kouluttajana ja tiedottajana. Ammatillisesti erityisiä lempilapsia ovat erilaiset kehitysprojektit, koulutusten toteuttamiset sekä asiakkaiden parissa toimiminen.

 

Mari Näätsaari

Mari Näätsaari
apulaisjohtaja, Henkilöstöjohtamisen tuki

Mari vetää Valtiokonttorissa Henkilöstöjohtamisen tuki –yksikköä. Häntä innostavat erilaisten HR-näkökulmien yhteensovittaminen sekä työelämän muutos. Marin lapset luulevat, että äidin työnä on käydä kokouksissa.

 

 

Leena PeltolaLeena Peltola
kehityspäällikkö, Henkilöstöjohtamisen tuki

Leena työskentelee Valtiokonttorin henkilöstöjohtamisen tukipalveluissa kehityspäällikkönä. Hän konsultoi virastojen johtamisen ja työyhteisöjen kehittämishankkeita ja on innostunut henkilöstöjohtamisen kehittämisestä koko valtiokonsernissa.  Kiinnostuksen kohteena  työelämän kehittyminen ja sen mukanaan tuomien ilmiöiden tutkailu.

 

 

Juha Pietarinen

Juha Pietarinen
riskienhallintajohtaja

Juhalla on pitkä ja monipuolinen kokemus riskienhallinnan ja turvallisuuden eri osa-alueista. Niihin liittyvät ilmiöt ja ajankohtaiset asiat ovat myös Juhan blogitekstien aiheina.

 

 

HelenaRonkainenHelena Ronkainen
viestintäasiantuntija, Viestintä

Helena on muutos- ja hankeviestinnän asiantuntija, jota kiinnostavat muutos, digitalisaatio ja hyvä työelämä. Hän työskenteli aiemmin Kieku-toimialan viestijänä, mutta nyt hän työskentelee D9-digitiimin viestijänä. Twitter: @helenaron

 

 

Jyri Tapper
toimialajohtaja, Kansalaispalvelut

Jyrin vastuualueena Valtiokonttorissa on Kansalaispalvelut-toimiala. Viime vuosien mielenkiinnon kohteena on ollut asiakkuus: mitä se tarkoittaa julkisessa hallinnossa ja miten sitä pitäisi kehittää eri palvelukanavissa, kun potentiaalisena asiakkaana on jokainen suomalainen ja valtionhallinnon virastot asiakasorganisaatioina. Jyri on ylpeä siitä työstä, mitä Valtiokonttorissa on tehty asian eteen.

Jyrin harrastuksiin kuuluu kesällä veneily – ja talvella veneilyn odotus.

 

Ismo TikkaIsmo Tikka
asiakaspäällikkö, Tieto ja kehitys

Ismo on asiakkuuksien moniottelija. Mielenkiinnonkohteita asiakkuuksien hoidon lisäksi ovat asiakaskokemus, asiakaspalveluprosessit ja yhteistyö kumppanien kanssa. Valtiokonttorin asiakkaista Ismo tekee tiivistä yhteistyötä etenkin Puolustusvoimien kanssa. Valtionhallinnon suurin tapahtuma Valtio Expo kuuluu myös Ismon tontille.